Om Aunkai

Hvad er Aunkai?

 

I kampkunstverdenen findes der mange stilarter og metoder til at træne kroppen. Men hvad vil det egentlig sige at træne kroppen? Hvad er essensen af de forskellige træningssystemer?

Jeg er sikker på, at mange mennesker inden for kampkunst har oplevet frustration, når en bestemt teknik ikke virker som man havde forventet.

Aunkai Naido Bujutsu peger på at det ofte ikke er teknikken der er problemet, men motoren bag teknikken. For at en teknik kan virke, skal kroppen først trænes grundigt og udvikles i henhold til de grundlæggende principper, der styrer menneskelig bevægelse. Efterhånden som kroppen udvikler sig og absorberer disse fysiske principper, kan den begynde at handle i overensstemmelse med kampenkunstens principper.

“Teknik” er derfor blot produktet af en krop, der er blevet trænet til intuitivt at forstå de mest naturlige og effektive måder at bevæge sig på i en kampsammenhæng.

Der er mange forskellige fortolkninger af ordet “træning”. Inden for bujutsu (den gamle kampkunst, som gik forud for alt det vi idag kender som sport) er det altafgørende at man forstår dette begreb korrekt.

Hvad er træning?

Først er det vigtigt at forstå, at vi som mennesker er vanedyr. Det betyder at vi har mange forudfattede ideer om hvad god og effektiv bevægelse er. Det er vigtigt, at vi lærer at lægge disse ideer fra os og istedet anskue kroppen fra et mere neutralt og objektivt synspunkt. Først derfra vil det være muligt at begynde at lære bujutsu.

Hos Aunkai arbejder vi først med vores fordomme og overbevisninger, og først derefter forsøger vi at tune kroppen gennem bestemte træningsmetoder, der tillader os at opdage og kultivere bevægelser i den menneskelige krop, der er i overensstemmelse med bestemte principper.

Vil du prøve Aunkai?

Kontakt os, og kom til en prøvetime!